Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

1η ποδηλατοδρομία (διαδρομή: Κασσάνδρα-Φούρκα-Κασσάνδρα)


 Παρουσίαση της διαδρομής :
         Ξεκίνημα από το Γυμνάσιο Κασσάνδρας και διασχίζοντας όλο τον οικισμό (μέσω του πεζόδρομου –  κεντρικής πλατείας) ακολουθούμε την πινακίδα που δείχνει την πορεία προς τη Φούρκα. Σε 1200 μ. βγαίνουμε από την Κασσάνδρα και σε 500 μ. φτάνουμε στη διασταύρωση, όπου συνεχίζουμε δεξιά. (Υψόμετρο h=+73 μ. - διαφορά υψομ. Δh=+15 μ.)
     
         Στη συνέχεια μπαίνουμε σε αραιό πευκόδασος με ιδιαίτερο κάλλος και ανηφορίζουμε φτάνοντας σε 1100 μ. στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής με h=+120 μ. Κατηφορίζοντας μετά για 800 μ. φτάνουμε στο όμορφο εξωκκλήσι της Αγίας Μαρίνας – κατάλληλο σημείο για σύντομη στάση (νερό, φωτογραφίες) και σε υψόμετρο h=+80 μ.
   
         Από την Αγία Μαρίνα με ελαφρή κατάβαση για 1600 μ. φτάνουμε στη διασταύρωση, όπου συνεχίζουμε δεξιά για Φούρκα (αριστερά ο δρόμος οδηγεί στο Κασσανδρινό – αξιόλογη και ενδιαφέρουσα επέκταση της διαδρομής με συνολικό μήκος μέχρι την επιστροφή 6 km και υψομετρική διαφορά Δh= 25 μ.) (Υψόμετρο διασταύρωσης h=+53 μ.) 
      
         Σε λίγο αρχίζουν τα σπίτια της Φούρκας και σε 800 μ. φτάνουμε  στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών στο κέντρο του χωριού (υψόμ. H=+41 μ.)
Κάνουμε στάση –μικρή βόλτα γνωριμίας και επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή.
         Συνολικό μήκος διαδρομής 12 kmσυνολική ανάβαση 140 μ. – όλη σε ασφαλτόδρομο - βαθμός δυσκολίας : σχετικά εύκολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου