Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Πεζοπορικές - ορειβατικές διαδρομές με τη ΔΔΕ Χαλκιδικής

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής της ΔΔΕ Χαλκιδικής και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο «Αειφόρος Τουρισμός» διοργανώνουν μια σειρά περιπατητικών-ορειβατικών διαδρομών σε τρία σημεία της Χαλκιδικής (Πολύγυρος – Κασσάνδρα – Σιθωνία), με σκοπό την γνωριμία και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής σχετικά με το φυσικό περιβάλλον και έναν υγειινό τρόπο ζωής και την προώθηση τους στη συνέχεια και στους μαθητές. Καθορίστηκε επίσης ένα συμβολικό κόστος συμμετοχής (5 ευρώ), με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για τη στήριξη των Ειδικών Σχολείων (ΕΕΕΕΚ) της Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11.00 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, φθινοπωρινή ορειβατική – περιπατητική διαδρομή εκπαιδευτικών και φίλων στον Πολύγυρο, που στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία! Για την ακρίβεια έγιναν παράλληλα δύο διαδρομές, 4 και 7 χιλιομέτρων, για μικρής και μέσης εμπειρίας πεζοπόρους, με αρκετή υψομετρική διαφορά, στα μονοπάτια του Χολομώντα στην περιοχή του Πολυγύρου. Τα υπέροχα φθινοπωρινά χρώματα και η απέραντη θέα στις χερσονήσους της Χαλκιδικής μάγεψαν τους συμμετέχοντες που έδωσαν υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη, χειμερινή πλέον πεζοπορία στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μένδης του Δήμου Κασσάνδρας. Έγινε μια κυκλική διαδρομή 7 χιλιομέτρων, για πεζοπόρους μικρής εμπειρίας, κοντά στη θάλασσα, με αφετηρία και τερματισμό την Καλάνδρα και στάση – ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μένδης. Ο τοπικός καλλιτέχνης κ. Μάγειρας πρόσφερε μια εξαιρετική ξενάγηση στη διαχρονική τοπική ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον, καθώς η διαδρομή συνδύαζε τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, τα αρχαία (που παραμένουν σχετικά άγνωστα) και την πολιτιστική κληρονομιά της Κασσάνδρας. Η συγκεκριμένη διαδρομή μπορεί και προτείνεται να αποτελέσει πρόταση για μαθητική εκπαιδευτική δράση. Αξίζει να σημειωθεί πως και με αυτήν την πεζοπορία ενισχύονται τα ειδικά σχολεία (EEEEK) της ΔΔΕ Χαλκιδικής. Άλλωστε η συγκεκριμένη πεζοπορία εντάχθηκε και στα πλαίσια δράσεων για την Ημέρα των ΑμεΑ (3 Δεκεμβρίου).

Τοπικό Θεματικό Δίκτυο "αειφόρος τουρισμός" http://aeiforostourismos.blogspot.gr/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου